2 december


Familjens julminne
Roliga julfakta
Julskämt
Jul hälsningar på andra språk
Julpyssel
Julmat
Dagens julfråga

 

 

 

 

 

 


I oktober månad börjar alltid Maria att tillverka egna julkort (scrapbooking)

Maria brukar göra ca 30 – 40 st varje år, då brukar också Sandra och Michaela vara med.

Klicka här för att se 2015 års julkort

Ronny gör familjens digitala julkort, kortet ovan är 2016 års julkort :-)

2015 årsjulkort

2014 års julkort

2013 års julkort
Till sidans top


Julgranar är ätbara. Många delar av granar och tallar kan ätas. Barren innehåller mycket C-vitamin. Kottar innehåller också mycket näring.


– Hade du en stressig jul?
– Ja, den tog musten ur mig.
Till sidans top


Säg God Jul på Baskiska.
Eguberri On
Till sidans top


Glittande kottar

Kanske samlade du kottar i höstas när de låg på marken? Om inte så brukar det finnas kottar att köpa i de flesta pysselaffärer.
Du behöver
kottar
lim
hobbyfärg
glitter
Gör så här
Vår guldkotte med glitter gör du genom att först måla kotten, och innan färgen har torkat doppa den i guldglitter.
Den silverglänsande kotten gör du genom att pensla lim i där du vill ha glittret, sedan doppa kotten snabbt innan limmet har torkat.
Låt kottarna torka och blås sedan försiktigt bort överflödigt glitter. Lägg dem i en skål eller häng i granen.

Till sidans top


Ischoklad
Ischoklad  är klassiskt julgodis särskilt uppskattat av chokladälskare.

Ingredienser
1 50 miniformar

Ischoklad
200 g choklad, ljus eller mörk
100 g kokosfett

Tillagning: 30 min + några timmar i kyl

Ischoklad
1. Hacka och smält chokladen.

2. Smält kokosfett, blanda med chokladen och rör om till en jämn smet.

2. Fyll de små formarna med smet och lägg dem i kylen för att stelna några timmar.

Ischoklad
Ischoklad med smör istället för kokosfett.
Receptet gäller för 40 st

Ingredienser
75 g Arla® Svenskt Smör
200 g mörk choklad

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg ner chokladen i smöret och rör tills den smält. Fördela smeten i formar. Låt stelna i kyl.

Vit ischoklad

Receptet gäller för 30 st
Ingredienser:
100 gram kokosfett
100 gram vit choklad

Gör så här:
1. Bryt sönder chokladen och lägg den tillsammans med kokosfettet i en bunke.
2. Ställ bunken i en kastrull med kokande vatten. Rör om och låt det hela smälta till en jämn massa.
3. Fyll små aluminiumformar med chokladsmeten och ställ dem kallt en timme.

Raw ischoklad

1 dryg dl kallpressad kokosolja
1 dl kakao
2/3 dl (eller mer om d vill ha den sötare) agave eller flytande honung
Ev. någon smaksättning, t.ex. lakritspulver eller rivet skal från citron eller apelsin.
Gör så här:

Smält kokosoljan på låg värme, den ska precis bara smälta utan att hettas upp.
Tillsätt kakao och sötning och blanda väl.
Häll i ischokladformar och ställ kallt så att de stelnar.

 

Till sidans top


Lotta på bråkmakargatan
Lotta på Bråkmakargatan får av misstag med sig påsen med ett överblivet gäddhuvud till grannen tant Berg.
PÅ vägen dit slängde hon en annan påse i soptunnan. Vad fanns i den påsen?

Svaret ser du i morgondagens lucka :-)

Svaret på gårdagens fråga lucka 1
Egentillverkade polkagrisar

Till sidans top

2 svar på “2 december”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.