Alla hjärtans dag akuten


Kärlekens egna akut
Tips akuten till alla hjärtans dag

10 tips till alla hjärtans dag
Skicka E-kort/Vykort
Skicka Present
Skicka Choklad/Godis
Skicka en Nalle
Skicka Blommor
Skicka tårta
Kärlekslåsen sprider sig över världen


10 tips till alla hjärtans dag

10 tips till alla hjärtans dag

1. Gör en blandat-cd till din partner. Välj ett speciellt tema, t ex ”era låtar” eller låtar förknippade med hans/hennes namn.

2. Istället för att rama in ett foto på dig och din älskade, brodera era vackra nunor på en kudde. Beställ mönster på www.dittmonster.se Kan ta ett tag för den som inte har vanan inne, men beställer du ett möster nu är det kanske klart lagom till nästa Alla hjärtans dag…

3. Kan du inte vara tillsammans med din älskade på denna kärlekens dag? Passa då på att skicka ett romantiskt e-vykort på denna sajt för att visa din kärlek, eller varför inte något av följande gåvogram:
Till godisgrisen – titta in nedan på sidan och välj bland romantiska chokladhjärtan och en massa annat snask som skickas iväg redan nästa dag.
Till bokmalen – beställ en pocketbok med kärleksdikter eller en spännande deckare. Finns massor av pockets att välja bland på www.pocketogram.se. Boken skickas iväg i en fin presentförpackning på önskat datum.

4. Är din partner utarbetad eller känner han/hon sig kanske lite vinterdeppig? Har du pengar att spendera, boka en heldag på ett spa till din hjärtevän. Har du en strängare budget att hålla dig till, gör ett eget hemmaspa och skäm bort din älskade ordentligt. Gör det mysigt i badrummet med stearinljus och lugn musik. Har du badkar, tappa upp ett härligt skumbad med väldoftande badoljor. Köp hem skrubbkräm, ansiktsmasker, hårinpackning och massageolja, och varför inte passa på att slänga ut de gamla urtvättade handdukarna och inhandla några riktigt stora och sköna badlakan? Tillbringa hela dagen med att rå om din partner och varva med en god lunch med mycket frukt och grönt.

5. Gör en skattjakt till din älskling. Lägg ut små romantiska lappar i lägenheten/huset eller, för en mer avancerad skattjakt, på olika ställen i ert bostadsområde. Skriv något fint till din älskling på varje lapp plus en ledtråd till var nästa lapp finns. Slutmålet kan vara en middag där ni träffades första gången, eller varför inte ett härligt skumbad i romantisk stearinljussken, champagne och andra godsaker som du gjort i ordning…

6. Boka en danskurs till dig och din partner. Vad kan bli mer romantiskt än era kroppar tätt sammanslingrande till ljuv musik? Boka en svängig bugg, en passionerad salsa eller en eldig tango, för den som vågar sig på något alldeles extra.

7. Säkert har din partner en hemlig dröm som han/hon aldrig vågat fullfölja. Inget visar din kärlek så mycket som att tro på och uppmuntra din älskling där det egna självförtroendet tryter. Har han/hon alltid pratat om att hoppa fallskärm, boka ett tandemhopp med en instruktör. Har din partner hemliga drömmar om en sångkarriär, låt honom eller henne spela in en låt, eller varför inte en hel skiva, i en studio (finns till en rimlig peng i de flesta stora städer).

8. Skulle ni vilja resa tillsammans men har ont om pengar? Kanske måste ni skjuta upp den verkliga resan ett tag, men varför inte bjuda din älskade på en resa i det egna hemmet? Med mat & dryck, kuddar, kläder, accessoarer och musik kan du skapa en exotisk stämning hemma i vardagsrummet.
Drömmer ni om att åka till Indien? Höj värmen i lägenheten, laga en indisk buffé med kyckling tikka masala, tandoori, naanbröd och ris, köp hem färgglada kuddar och ljuslyktor och tänd rökelse för att skapa en asiatisk känsla. Köp tunikor till dig och din partner, måla en ett rött kastmärke i pannan, och sätt på indisk musik lagom tills din älskling kommer hem. Krävs underhållning utöver varandras sällskap finns ett antal Bollywoodfilmer att tillgå i videobutiken.
Är det istället årets skidsemester ni måste hoppa över? Ordna en after-ski i ert eget hem! Sänk värmen, köp hem öl och pizza och ladda skivspelaren med de senaste Absolute-skivorna eller sätt på någon av de kommersiella radiostationerna och skruva upp volymen rejält. Bjud in alla vänner som uppskattar en ordentlig fest och meddela att alla måste komma i skidbyxor, polotröja och skidglasögon. Vad är det som säger att du inte kan fira Alla hjärtans dag med dina vänner? Sällskapsresan II fungerar som ordenlig stämningshöjare om det mot förmodan skulle behövas ytterligare underhållning.

9. Låt hela världen se hur mycket du älskar din partner. Köp en enfärgad (förslagsvis vit) t-shirt och måla eller låt trycka en häftig, rolig eller romantisk bild, eller varför inte ett ”hemligt” budskap som bara du och din hjärtevän förstår.

10. Bevara er kärlek för kommande generationer att bevittna! Inhandla målarduk, penslar och oljefärg i närmaste hobbyaffär och skapa tillsammans med din älskade en tavla som representerar er kärlek.

Glöm inte…
Visst är det mysigt att fira kärleken extra mycket en dag, men glöm inte bort att vårda kärleken under årets övriga dagar också.

 
Till sidans top


Skicka E-kort/Vykort

Gör någon glad – och slipp dyrt porto!
Hos kan du skicka fina virtuella vykort till dina nära och kära, helt gratis.

Till vår vykortsida

Röstogram

Så gör du ett röstogram
kicka en text till dina vänner som får den uppläst i högtalarna.

Digitala röster blir allt mer verklighetstrogna. Testa exempelvis den här sajten.
Du skriver en kort text och får den uppläst i högtalarna.
Sedan kan du välja olika miljöer så att det du skriver blir uppläst upp av en klassisk
nyhetsuppläsare, en söt igelkott eller självaste Uncle Sam. Det färdiga resultatet kan
du skicka till dina vänner. Sajten är på engelska, men du kan välja röster som talar svenska.
www.acapela.tv
Till sidans top


Skicka Present

Presentogram
” Du vill överraska någon men har inte tid att gå i affärer”
https://www.presentogram.se/

Giftogram
Välkommen till giftogram.se. Giftogram är ett lätt och snabbt sätt att sprida glädje och göra någon glad.Via oss kan ni välja en present ni tycker passar tillfället och skicka en hälsning till någon ni tycker om och vi ombesörjer att presenterna blir inslagna och kommer säkert fram i tid.
Akut och sista minuten
https://www.presentogram.net/

Bluebox
Alla hjärtans dag
Överraska någon du tycker om med en Alla hjärtans dag present, snabbt och enkelt! Fredagen den 14/2 infaller Alla hjärtans dag 2014.
Här har vi samlat tips på Alla hjärtans dag presenter till både henne och honom. Vi har både gulliga, roliga och vågade presenter!

Presentinslagning och hälsningskort finns som tillval när man kommer till kassan! Dessutom postar vi din present på önskat datum. Om du vill ha lite marginal i posthanteringen beställ nu och välj 11/2, eller tidigare, som utskicksdag. Normalt tar det ca 1-3 dagar innan paket/avi levereras av Posten.

Ett klistermärke med ”Öppnas på Alla hjärtans dag” kan fästas på ytterkartongen så den inte öppnas i förtid om den skulle anlända tidigare!

https://www.bluebox.se/Alla-Hjartans-Dag

Presenttips
Alla hjärtans dag, den 14:e februari, är dagen då man kan passa på att ge den där lilla kärleksgåvan man tänkt ge. Här tipsar vi om lite presenter från presenttipsgeneratorn som kan passa att ge till pojkvännen/maken eller flickvännen/frun, på Alla hjärtans dag eller vilken dag som helst.

https://www.presenttips.com/alla-hjartans-dag.php

Coolstuff
Alla hjärtans dag

Är du ute efter en alla hjärtans dag present till din fru, man, flickvän eller pojkvän? Vi har mängder av romantiska, roliga och annorlunda prylar som passar perfekt att ge bort i alla hjärtans dag present. Dessutom blixtsnabb leverans.
Har du partnern så har vi presenten!

https://www.coolstuff.se/tag/Alla-hjartans-dag-present

Alla hjärtans dag present till honom & henne
Romantiska presenter till alla hjärtans dag
Den 14:e Februari varje år inträffar alla hjärtans dag. Vi hjälper dig hitta en alla hjärtans dag present. Ta tillfället och köp en liten kärleksgåva till din flickvän eller pojkvän! Vi har sammanställt de bästa presenterna till alla hjärtans dag vi kunde hitta. Varsågoda!

https://www.allahjartanspresent.se/
Till sidans top


Skicka Choklad/Godis

chokladbudet
En liten överraskning ?

Välj mellan att skicka choklad till chokladälskaren, skicka en godispåse till den som verkligen behöver det eller en chokladask till någon du håller av. Det finns inga tillfällen som inte lämpar sig för en liten överraskning.

Skicka chokladbud med Surprise.se redan nu.
Hur enkelt som helst!

https://www.chokladbudet.se/

Godisboxen

Godisboxa din present idag, snabbt & enkelt.
Ladda egen bild som motiv.

https://www.godisboxen.se/godis/karleksboxar

Chokladogram

chokladogram.se, originalet sedan 2004 | skicka choklad som present och kundgåvor istället för blommor
https://www.chokladogram.se/content/default.asp
Till sidans top


Skicka en Nalle

Nallegram

Personlig uppvaktning
Vi på Nallegram känner väl till nallens effekt på gammal som ung. En nalle från Nallegram är en present med omtanke och är lika uppskattad till dop, kärleksgåva, Mors dag, tröst eller som gosedjur.
https://www.nallegram.com/

Nallebudet
Alla hjärtans dag
Ge den du tycker om en unik kärlekshälsning på alla hjärtans dag! Alla hjärtans dag den 14 februari är en perfekt dag för att skicka en kärlekshälsning till någon du tycker om. Skicka en Nalle eller flera Nallar smidigt via Nallebudet till dina nära och kära. Det finns fina färdiga paket på Nallebudet inte bara för pojkvän och flickvän utan även till föräldrar, släktingar eller barn. Vi rekommenderar tisdagen den 12/2 som utskickningsdag men även leveranser som går ut 13/2 har 98% chans att komma fram. Alt välj Express för 100%. Skicka inga kärleksbrev utan säg jag tycker om dig med en gosig nalle istället. Nallebudet hjälper till att förmedla underbara kärlekshälsningar över hela världen.

https://www.nallebudet.se/categories/allahjartansdag

Nalleexpress

Skicka en nalle med en personlig hälsning
https://www.nalleexpress.se/

Nalleriet

Alla hjärtans dag nallar

Här hittar du alla hjärtans dag nallar som garanterat kommer att bli en riktig kärleks present till din hjärtevän. En alla hjärtans dag nalle från Nalleriet.se kommer att bli perfekt den 14 Februari.
https://www.nalleriet.se/23-alla-hjartans-dag-nallar

Till sidans top


Skicka Blommor

Gifttoday
Skicka blommor till Alla hjärtans dag
Skicka blommor till din älskling eller vän på Alla hjärtans dag. Här hittar du våra Alla hjärtans dag blommor 2012. Röda rosor, mixade rosor, tulpaner och andra vackra blommor.

https://www.gifttoday.se/alla-hjartans-dag-ct1698

Euroflorist
Vackra Alla hjärtans dag blommor med leverans direkt till mottagaren
Underbara, vackra Alla hjärtans dag blommor i rött, rosa och mixade färger. Vi levererar dina Alla hjärtans dag blommor i hela landet på Alla hjärtans dag! Beställ blommor till jobbet, skolan eller direkt hem till den du vill överraska med blommor. Vi har levererat Alla hjärtans dag blommor i mer än 30 år och har över 800 florister i hela Sverige. Gör som många andra och skicka blommor på Alla hjärtans dag! En perfekt överraskning med din personliga hälsning. Vill du lägga till en extra present går det bra – Vi har choklad, lakrits, nallar och andra fina presenter.

https://www.euroflorist.se/alla-hjartans-dag-blommor-ct4061?icn=SP3

Interflora
Alla hjärtans dag 14/2
Alla hjärtans dag är årets mest romantiska dag. Men även en dag då man kan visa uppskattning till alla nära och kära. Inte bara till din käraste, utan också visa vänner och familj uppskattning och värme.

Uppvakta någon nära och kära med ett Blommogram till Alla hjärtans dag den 14/2

https://www.interflora.se/productsbycategory.asp?ProductCategoryID=43

Till sidans top


Skicka tårta

Skicka tårta
Alla hjärtans dag
Det börjar närma sig Alla hjärtans dag – dagen då vi uppmärksammar våra käraste med romantiska gåvor. Rosor och geléhjärtan eller praliner hör till det där gamla vanliga, som många ger bort. Så nu föreslår vi att du skickar hjärtinnerligt goda bakverk och tårtor till alla du håller av i år – något att njuta av! Skicka till jobbet, hemmet, överraska kompisarna och föräldrarna eller varför inte till dina kunder och samarbetspartners? Vi törs lova att alla uppskattar och blir glada av en nybakad, läcker tårta och nu till Alla hjärtans dag har vi en del specialare att fresta med.
Tårtorna och bakelserna på denna sidan kan beställas till den 14/2. Önskar ni leverans av dessa tårtor någon annan dag går det oftast att ordna. Hör gärna av er till oss på kundtjänst.

https://www.skickatarta.se/alla-hjartans-dag
Till sidans top


Kärlekslåsen sprider sig över världen

Kärlekslåsen sprider sig över världen

Enligt gammal österländsk tradition får förälskade par evig kärlek om de låser fast ett hänglås på en bro och sedan kastar nyckeln i floden. En symbolisk kärleksritual som nu även nått Sverige.

Kärlekslåsen sprider sig över världen

Kärlekslåsen har sitt ursprung i Kina där de finns upphängda på flera platser, bland annat längs den kinesiska muren. Enligt legenden varar kärleken mellan det brudpar som kedjar fast ett lås med sina initialer på murens vägg för evigt. Förhoppningen är att äktenskapet håller lika länge som muren …
Löfte om evig kärlek
Traditionen har sedan spritt sig runt om i världen. Till Ungern kom de första kärlekslåsen på 1980-talet.
I staden Lovelock i den amerikanska delstaten Nevada var man inte sen att locka tills sig fler turister genom att öppna ett speciellt kärlekscenter kallat ”Lovers Lock Plaza”.

Evig kärlek i Moskva
I Tallinn är det tradition att brudgummen bär sin brud över bron i samband med nyckelkastningen medan brudpar i Moskva nöjer sig med att gravera in sina namn på låset och sedan kasta nyckeln i floden för att kärleken ska bestå.
I Italien exploderade trenden efter boken och sedermera filmen ”Three Meters Above The Sky”. På mindre än ett år överöstes gatlyktan vid Roms äldsta bro Ponte Milvio av hänglås. Grannar klagade över skadegörelse och när gatlyktan till sist kollapsade under alla hänglås utfärdade borgmästaren ett förbud mot fler kärlekslås.

Första låset i Sverige
Märker låsen med initialer
På vissa platser låser paren fast två lås i varandra och märker dem med sina initialer eller kärleslöfte innan de sedan kastar nycklarna över axeln som ett bevis på evig, oåterkallelig kärlek.
Nu har traditionen kommit till Sverige. På sin bröllopsdag valde Lena Dur Högnelid och Mikloz Dur Fläckman att uttrycka sin kärlek med ett kärlekslås på mitt på Västerbron i centrala Stockholm.
– Låset påminner mig om Mikloz och om vår kärlek varje gång jag passerar Västerbron, berättar Lena.
– Symboliska gester och traditioner betyder mer ju äldre man blir, tror Mikloz.

Här hänger det fler kärlekslås
Kina:
-Kinesiska muren, Juyongguan
-Kinesiska muren, Sanbu
-Kinesiska muren, Badaling
-Huashan, Shaanxi
-Puning Templet, Chengde
-Putuoshan Island
-Taishan
-Wulingyuan, Zhangjiajie
Sydkorea:
-N.Seoul Tower, Seoul
Guam:
-Two Lovers’ Point, Tumon Bay
Ungern:
-Szinva Terrassen, Miskolc
-Pécs
-Tata
Italien:
-Bruneck (Brunico)
-Ponto Vecchio, Florens
-Ponte Aragonese, Ischia
-Parco Sempione, Milano
-Neapel
-Via dell’amore, Riomaggiore
-Ponte Milvio, Rom
-Siracusa-Ortigia Bridge, Sicilien
Lettland:
-Riga Park, Riga
Ryssland:
-Luzhkovbron, Moskva
USA:
-Lovelock, Nevada
Sverige:
-Västerbron, Stockholm
Till sidans top