Kyssar


Kyssar
Kyssar uttrycker det som inte kan sägas.

Att kyssas är som att dricka saltvatten.

Man dricker och dricker och törsten bara ökar.

En kyss är en nyttig påminnelse om
att två munnar är bättre än en.

En kyss är inget man kan ge utan att ta.

Och inget man kan ta utan att ge.

Le är det näst bästa man kan göra med sina läppar.

Man måste kyssa en jäkla massa grodor innan man finner sin prins.

Inget bryter tystnaden som en kyss.

Fakta om kyssar:

Berättelsen om Don Juan har berättats inte mindre än 35 gånger på film.
En version från 1926 med John Barrymore i huvudrollen har gått till filmhistorien eftersom Don Juan under filmen kysser olika kvinnor totalt 191 gånger! I snitt blir det en kyss var 53 sekund – vilket är ett rekord! Man behöver inte direkt undra vad
filmen handlar om…
I Kama Sutra, den klassiska indiska texten om erotik,beskrivs 20 olika sorters kyssar.
I Japan ansågs kyssande tidigare vara ”smutsigt, oblygt, ovärdigt och sjukdomsspridande”- allt enligt Tokyo’s polisstadga. Av den anledningen klippte man bort runt 267.000 meter kyss-scener ur amerikanska filmer som släpptes i Japan 1926!
I Riverside i California, USA, finns en gammal lag som gör det olagligt att kyssas om inte de båda inblandade torkar av sina läppar med rosenvatten (!?).
Det första östland som tillät kyssar på film var Kina. Den första orientaliska kyssen på film placerades på skådespelerskan Marnie Lee i filmen Two Women in the House (1926).
William Shatner och Nichelle Nichols i TV-serien Star Trek var de skådespelare som stod för premiärkyssen mellan en vit och en svart person på amerikansk TV. Denna revolutionerande kyss utbyttes 1968.
En kyss som varar i en minut bränner 26 kalorier.
Kanske ett mycket trevligt sätt att få bort några extra kilon?
I en amerikansk undersökning har man konstaterat att 8% håller ögonen öppna under en kyss och hela 20% erkänner att de brukar ta en tjuvtitt medan de blundar. 41% upplevde sin första riktiga kyss i 13-15 års åldern medan 36% fick vänta till de var mellan 16 och 21 år gamla.
Den mest minnesvärda kyssen i filmhistorien är enligt samma undersökning Scarletts och Bretts kyss i Borta med Vinden, detta enligt 25% av de tillfrågade.
Källa: Grapevine