Ischoklad
Smarrig ischoklad som är superenkel att tillaga. Utmärkt att lägga i en fin ask och ta med som gå-bort-present. Du kan även smaksätta ischokladen med till exempel konjak eller rom för att få en mer vuxenanpassad smak.
Ingredienser
Portioner: 60 st
200 g kokosfett
250 g mörk choklad
små aluminiumfolieformar
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 60 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Smält kokosfettet i en kastrull. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kokosfettet, rör kraftigt tills chokladen är smält.
Häll upp smeten i formarna med hjälp av en tillbringare. Låt dem stå kallt tills de stelnat.
Tips
Smaksättningar:
Konjak eller rom.
1 tsk rivet apelsinskal (till 60 st).
1/2 tsk nymald kardemumma (till 60 st).
Pepparmintsarom efter smak.
Ischoklad är en dessert eller godis som består av choklad och kokosfett. Trots namnet har ischoklad ingenting med is att göra utan det anspelar istället på att chokladen smälter väldigt lätt på grund av innehållet av kokosfett. Detta gör i sin tur att värmeenergi tas från munnen och en liten kylande känsla uppstår. I vissa fall tillsätts glukos eller mentol till chokladen vilket ytterligare ökar på en kylande känsla vid konsumtion.
Ischoklad är populärt som julgodis.