Kategorier
Amanda Årskurs 4 Blogginlägg Familjen Familjens blogginlägg Utbildning Veckobrev

Amanda veckobrev V.42

plugga

Så har Amanda ytterligare gått en vecka till i skolan Smile och som vanligt fick vi veckobrev från lärarna.

Vi vet om att arbetsron är den viktigaste faktorn när det gäller inlärning och nu har båda grupperna valt följande punkter som ska prioriteras fram till jul.

* Komma i tid till lektionerna.
* Inte störa – arbeta med rätt saker.
* Lämna in läxor i tid.
* Hålla rent och fint i klassrummet.

Systemet bygger på klassiska guldstjärnor där varje arbetspass kan ge en stjärna. När dagen är slut summerar vi antalet stjärnor som ska vara i majoritet för att ge en guldstjärna just den dagen. Efter tio stjärnor gör vi något extra kul tillsammans.

Multiplikationstabellerna kommer vi att träna/kolla upp varje onsdag fram till jul då de ingår i våra matematikmål för terminen. Här behövs det lite träning varje dag för att de ska automatiseras. Använd gärna www.webbmagistern.se eller www.mattemastaren.se för en roligare inlärning.  Matteborgens läxbok kommer vi att fortsätta med som vanligt för att träna på sådant som vi arbetar med i boken.

Denna vecka fick Amanda bra i uppförande  Star

Läxor- resultat fick Amanda i:

Svenska (veckans ord) 12 av 12  Star
Engelska 10+/10+ Verygood!  Star
Matematik tabeller 15/33, Amanda fick 5 minuter på sig att svara på 33 frågor ca 6.6 sekunder per fråga och Amanda vart stressad.  Star

Övrigt

Arbetsområden V.42

Eng: Chapter 6. ”What colour is it”
Ma: Addition och subration
NO: Sveriges natur, Mäta tid (NTA)
SO: Svergie, nyheter
Sv: Skriva,läsa, grammatik

Läxor v.42

mån-tor. Eng: Chapter 6. ”What colour is it” + glosor
mån-fre. Sv, ”Veckans ord ”m-ljudet 2”
ons Matteläxa , Matteläxa 4
ons-ons v.43 Matteläxa

Nästa vecka har Amanda:

Längre fram;
Torsdagen den 24 oktober har vi en temadag om Kenya. Mer info på väg.
Vecka 44, den 28/10-1/11 har eleverna höstlov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette