Kategorier
Amanda Årskurs 4 Blogginlägg Familjen Familjens blogginlägg Veckobrev

Amanda veckobrev V48

amandalaxor

Så har Amanda ytterligare gått en vecka i skolan Grin  och som vanligt fick vi veckobrev från lärarna, som vi uppskattar så mycket.

Lärarna har ordet
Hej!
Måndagens temadag innehöll en intressant föreläsning där Joseph berättade om sitt land Kenya och de två skolor som han driver där. Föreläsningen var på engelska men med lite översättning så gick nog det mesta in. Sedan gjorde vi ett ”venndiagram” över Sverige och Kenya där vi skrev ned likheter och olikheter.
Låt gärna era barn berätta vad de kom fram till! På tal om Kenya så har Rosie blivit utvald att åka till Dandora utanför Nairobi, tio dagar i januari, för att fortsätta vårt samarbete med skolor och föreningar på plats.
Det blir spännande- även för oss som är kvar!

Den andra halvan av temadagen handlade om jordens inre och yttre krafter och det är något som vi fortsatte med under resten av veckan.

Ett av målen för att få godkänt i matematik till jul är att kunna tabellerna i multiplikation. Nu är det dags att nöta in de kombinationer som man är osäker på och vi kommer att använda oss av kort som eleverna tillverkar själva i skolan. Träna!

I So kommer vi att smygstarta med historia och den svenska forntiden.

På lite längre sikt;
Torsdagen den 19/12 har vi julavslutning på skolan. Vi börjar med en vanlig skoldag kl.08.15-14.00 och äter sedan ett förstärkt mellanmål i matsalen.
Kl.15.00–17.30 har vi i 4:an ett gemensamt julpyssel med våra 1Shockr. Därefter är det samling på skolgården kl.17.30 för lite underhållning då även föräldrar är välkomna.

Denna vecka fick Amanda bra i uppförande  Star

Läxor- resultat fick Amanda i:
Tabeller: 19 av 25
Sverige: 23 av 23 IHG  Star
Svenska 12+ av 12  Star
Övrigt:
Kul att du jobbar så hårt hemma. Ger resultat!  Star

Arbetsområden V.48
Eng: Chapter 12. ”Henry-the father”
Ma: Addition och subration
NO: Återvinning och miljö
SO: Sverige, nyheter, forntiden
Sv: Skriva, läsa, grammatik

Läxor v.48
Mån-tors eng: ”Henry-the father” text och glosor
mån-fre. Sv, Sammansatta ord 3”
ons.4Eek!ns. V.49 matteläxa 6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette