Kategorier
Amanda Blogginlägg Familjen Familjens blogginlägg Viktor

Bok Happy Meal 2013

Bok Happy Meal

 

En av våra traditioner är att köpa  Bok Happy Meal Smile och detta har vi gjort i nio år och vi har alla böcker kvar från dom andra åren, vi brukar göra bok paket och ge bort dom som julklapp Smile

I år kommer Amanda att läsa för lillebror Smile

Nytt för i år är en satsning på matematik med dels boken Kul med matte – Leka, beskriva, mäta och räkna av Kristin Dahl och Mati Lepp och dels en temadag i samarbete med Mattecentrum för att uppmuntra barn och föräldrar att upptäcka det roliga med matematik. McDonald’s och Läsrörelsen fortsätter även att erbjuda digital högläsning på olika språk för att underlätta för flerspråkiga familjer att ha en gemensam lässtund.

– Det känns både roligt och meningsfullt att göra svensk barnlitteratur tillgänglig för barn och föräldrar som är flerspråkiga, eller som ännu inte lärt sig svenska. Förhoppningsvis väcker vi många barns intresse för språk och litteratur, säger Zinat Pirzadeh.

Bok Happy Meal pågår mellan den 18 oktober och den 14 november. Åtta böcker ingår i Happy Meal, bland dessa märks exempelvis Martin Widmarks och Helena Willis Biblioteksmysteriet, Ulf Starks och Eva Erikssons När pappa visade mej världsalltet och Kul med matte – en lekfull bilderbok om mötet med matematik. McDonald’s startar i samband med satsningen ett samarbete med den ideella föreningen Mattecentrum som flyttar in på 31 av McDonald’s restauranger under helgen 26-27 oktober. Mattecentrums volontärer kommer att finnas på plats på utvalda restauranger för att hjälpa barnfamiljer att uppräcka det roliga med matematik, bland annat med hjälp av ett mattepyssel som Mattecentrum utvecklat speciellt för McDonald’s gäster.

Årets böcker i Bok Happy Meal på McDonald’s under perioden 18 oktober till 14 november:

18-24 oktober:
Lilla Syster på skidutflykt av Kari Grossmann
Spökpappan i simskolan av Inger och Lasse Sandberg

25-31 oktober
Hej då nappen sa krokodilungen av Maria Rørbæk och Pia Thaulov
Kul med matte – Leka, beskriva, mäta och räkna av Kristin Dahl och Mati Lepp

1-7 november
Jason flyttar av Camilla Mickwitz
När pappa visade mej världsalltet av Ulf Stark och Eva Eriksson

8-14 november
Kotten, Grisen och lilla vännen av Lena Anderson
Biblioteksmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis

Böckerna är valda av Marianne von Baumgarten-Lindberg som sitter i Läsrörelsens styrelse. Bok Happy Meal initierades av McDonald’s Sverige och Läsrörelsen och är sedan fyra år ett nordiskt projekt.

Så här lyssnar du på årets inläsningar av Spökpappan i simskolan:
Gå in på www.mcdonalds.se och under ”Familj” i menyn till vänster hittar du ”Årets Barnboksläsare”. Inne på sidan hittar du alla inläsningar. För att lyssna, klicka på play-knappen för det språk du vill lyssna på.
Du kan även ladda ner McDonald’s app kostnadsfritt via App Store och/eller Google Play/Play Butik. I appens meny väljer du ”Sagoappen” för att komma vidare. För att lyssna, välj språk och tryck sedan på den runda play-knappen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette