Kategorier
Blogginlägg Familjen Familjens blogginlägg Maria Marias blogginlägg Ronny Ronnys blogginlägg

Chokladprovning

99

I tisdags hade vi chokladprovning, Vi hade fått choklad av Sandra som hon hade köp hos chokladhuset i Nynäshamn. Vi fick choklad från deras sortiment Nobel NightCap-Pralinen, så nu ser vi fram emot 2013 års pralin Smile

Vi delade pralinen i två bitar Smile sedan smakade vi på dom och betyg satt pralinerna Smile

 

2012, Pralin: Havtorn & Chili

 

Vi betyg satt pralinerna från 1-5 1= inte så god, 5 = jätte god

Pralinerna som vi provsmakade på var:

År 2006
Tema: Svensk jul.
Pralin: Glöggtryffel
Serverad på Nobel NightCap 2006,Handelshögskolan.
En kryddig, vintrig glöggtryffel smaksatt med hjortronglögg och ljus & mörk choklad i ett hölje av ljus choklad dekorerad med Nobel NightCap 2006 års logotyp i choklad.

Nobel NightCaps anslutande Lucia-bal 13 Dec 2007
Chokladpralin:Lingontryffel
Serverad som dessert på Nobel NightCaps anslutande Luciabal 13 Dec 2007 tillsammans med Rabarber- & Kardemummapralinen.
En utsökt len och krämig mörk chokladtryffel gjord på färska svenska lingon och 70% Belgisk choklad. Förenad med hela vodkasyltade lingon i en hölje av mörk choklad dekorerad med lingonkristaller

År 2008
Tema: Litterära verk, Midsommarnattsdröm.
Pralin: Fläderbär-Smultron pralin
Serverad på Nobel NightCap 2008, KTH.
Mörk Fläderbärstryffel på en söt smultronbädd i en hölje av vit choklad.
Den blommiga flädern får ge smak åt en mörk ganache gjord på en fransk 70% choklad som toppar en bas av svenska söta smultron, alltsammans inkapslat i ett hölje av vit fransk choklad och till sist dekorerad med Nobel NightCap 2008 års logotyp i choklad.

2009
Tema: Kroppen, sinnerna.
Pralin: Basilikatryffel
Serverad på Nobel NightCap 2009, Karolinska universitetet.
Mörk & ljus choklad blandad med gräddavkokt basilika i ett hölje av mörk choklad.
Den fantastiskt aromrika basilikan kokas ur med grädde och blandas med en belgisk mörk & ljus chokladblandning till en smältande len ganache i ett hölje av mörk choklad och dekorerad med Nobel NightCap 2009 års logotyp i mörk choklad.

2010
Tema: Sagans värld
Pralin: Lingon & champagne med ”fyrverkeri-pops”
Serverad på Nobel NightCap 2010, Handelshögskolan.
För att samanfatta 2010 års tema har vi Champagne-marinerat lingon och blandat dem med mörk choklad, grädde & sprakande ”fyrverkeripops” till en frisk & överraskande ”sagoprinsess-pralin”. Detta är inkapslat i ett hölje av vit choklad samt årets Nobel NightCap-logga.
Vi har gjort pralinen hjärtformad till Kronprinsessan Victorias & Prins Daniels ära, då år 2010 präglas av deras kärlekssaga och fantastiska vigsel.

2011
Tema: 1700-talet
Pralin: Lavendel & Honung
Serverad på Nobel NightCap 2011, Stockholm Universitet Frescati.
Svenska lavendelblommor & Svensk honung tillsammans med mörk Schweizisk choklad och grädde, mixade till en smältande, lätt parfymerad bittersöt tryffelfyllning. Med dessa smaker har vi fångat årets tema, 1700-tal och förvandlat det till en utsökt bit choklad! Självklart dekorerad med den för året unikt framtagna Nobel NightCap-loggan.

2012
Tema: Old Fashioned Circus.
Pralin: Havtorn & Chili
Serverad på Nobel NightCap 2012, KTH.
Vi har kokat en frisk söt-syrlig marmelad av Svenska havtornsbär, och ovanpå den blandat en mörk chokladtryffel smaksatt med färsk het chilifrukt till en smältande bittersöt tryffel. Detta är inkapslat i ett hölje av mörk choklad samt dekorerad med årets Nobel NightCap-logga.

Denna text är från deras hemsida https://www.chokladhuset.com/empty_30.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette