Kategorier
Blogginlägg Familjen Familjens blogginlägg Utbildning Viktor

Detta är allvarligt, fortsätter detta så byter vi skolan för Viktor

Denna vecka har varit jobbig för Viktor och gett oss mycket att tänka på, det började i måndags att Tre 6-åringar försvann från den skola, när det var har inte skolan berättade men enligt polisen.se står det

2013-10-07 11:24, Försvunnen person, Stockholm
Torsbygatan, Farsta

Tre 6-åringar är försvunna från den skola de går i. Skall senast ha varit synliga 10:20.

Polis till skola för att hjälpa till att söka.

De tre kunde så småningom lokaliseras till ett daghem på Farstavägen. Tillbaka på skolan 12:14.

Några dagar efter fick vi detta meddelande

Två dagar senare går skolan ut med detta meddelande på sin hemsida

Information från skolledningen angående händelse på skolan
Under måndagen 7/10 var en av våra förskoleklasser på utflykt i närheten av skolan. Fyra personer ur personalen ledde och deltog i utflykten. När det blev dags att gå tillbaka till skolan bestämde sig tre av barnen för att avvika från gruppen och rymma. Detta upptäcktes genast av personalen men tyvärr gick det inte att stoppa barnen.

Vi har tydliga rutiner för hur vi agerar i fall som detta och personalen följde dessa till fullo. Tack vare detta kunde barnen hittas välbehållna i närheten.
Med hänsyn till barnens ringa ålder väljer skolan att inte kommentera händelsen ytterligare i massmedia. Skolan har följt upp händelsen internt samt med berörda föräldrar.

Sedan igår fick vi detta meddelande

Som nu detta inte var nog så hände detta i dag

Ytterligare en incident med rymning

För andra gången denna vecka har vi haft tre barn som har rymt från skolan. I detta fall var det från skolgården, i samband med att barnen skulle gå in från lunchrast. Trots att mycket personal fanns ute på gården lyckades de inte stoppa dem. Barnen hittades senare, med hjälp av en polispatrull.
Vi ser naturligtvis ytterligare över våra rutiner för att förhindra att detta ska kunna hända. Alla på skolan har ett ansvar för detta. Vi vädjar också till er föräldrar att prata med era barn om att det inte är tillåtet att lämna skolans område. Det kommer alltid att finnas möjlighet för det barn som vill avvika, hur mycket personal vi än har i verksamheten. Därför är det viktigt att vi kan ta gemensamt ansvar för att förebygga liknande händelser.
Ni föräldrar är alltid välkomna att kontakta oss i skolledningen om ni har ytterligare frågor kring detta.

Vi tycker att den uppkomna situation är olustig och vi tänker på barnen hur dom har reagerat runt detta och hur sak dom inte må, men det vi känner är kan skolan verkligen vara säker för Viktor, nu låter vi skolledning sköta detta och förhoppningsvis lösa detta och hur skall dom nu lösa den uppkomna personal situationen många frågor har vi att funderar över men en sak är säker så fort Viktor börja må dåligt står en av oss på skolgården.

 

 

3 svar på ”Detta är allvarligt, fortsätter detta så byter vi skolan för Viktor”

Det är naturligtvis väldigt jobbigt att sådant här händer. Men den bistra sanningen är att det finns inte en enda skola i vårt land där personalen har minutiös kontroll på var alla barn är när de är ute. Det finns ingen möjlighet att ha det. Så här har föräldrar och personal ett stort ansvar att prata med barnen och förklara att man absolut inte får lämna skolans område. Viktigt med tydliga och trygga vuxna i en sådan här situation!

Jag håller med Znogge i detta att det är omöjligt för personalen att ha koll varje sekund. Om en lite fått för sig att sticka så sticker dom oavsett , ett ögonblicks verk är det verkligen . Vi föräldrar har ett stort ansvar också och måste prata prata och prata med våra barn hemma om detta och hur viktigt det är att man följer reglerna på skolan. Kan tillägga att jag har barn i samma skola som också går i Fklass och jag tycker absolut inte att man man lasta personalen för detta dom gör ett kanonjobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette