Kategorier
Blogginlägg Maria Marias blogginlägg

Glasade Gången vann!

Fotograf: Fredrik Persson
Den 26 november vann Marias arbetsplats Glasade Gången av Stockholms stads kvalitetsutmärkelse (Klassen annan vård och omsorg: Glasade Gången – Hägersten Liljeholmens stadsdelsförvaltning)
Prismotivering
”En verksamhet som är mål- och resultatorienterad rakt igenom och där värdegrunden genomsyrar alla delar. Verksamheten har kommit långt i sitt kvalitetsarbete genom att fokusera på rätt saker och våga prova nya idéer.

Det finns en ständig eftertanke kring varför saker görs och där man återkommande uppmärksammar vilka man finns till för. Genom att ha ett flexibelt tankesätt använder man sina resurser väl.

Ledarskapet bygger på en långtgående delegering av ansvarsuppgifter inom fastställda ramar. I den här verksamheten är allas ansvarsuppgifter lika viktiga, vilket skapar stolthet och gemenskap.

’I denna verksamhet misslyckas man inte, man blir bara en erfarenhet rikare.’”

Glasade Gången är en daglig verksamhet för vuxna personer med funktionsnedsättning. I ett lyckat projekt har arbetstagarna fått träning i att ta emot studiebesök.

Personal och brukare/arbetstagare arbetar tillsammans med restaurang, konferens, kök och bageri med catering samt chokladtillverkning, tvätteri och Café Hitom.

Vad har arbetet med Kvalitetsutmärkelsen gett er?
Vi har haft möjlighet att sätta ord på allt verksamheten arbetat fram under 25 år och har fått en helhetsbild av alla rutiner, strukturer och arbetssätt som finns på Glasade Gången.

Vad har kvalitetsarbetet gett era brukare/kunder?
Arbetet har lett till delaktighet och inflytande, vilket har medfört ökad arbetsglädje, gemenskap och självständighet. Varje arbetstagare ges möjlighet att utvecklas i sin egen takt.

Några goda exempel ni kan dela med er av?
Vi arbetar för ett gott bemötande. När vi tar emot studiebesök, vanligtvis ett till två i veckan, avsätter vi tid från ordinarie arbetsuppgifter för att presentera verksamheten på ett bra och välkomnande sätt. Några arbetstagare har fått träning i att ta hand om studiebesök, till exempel vad de ska informera om, vad gruppen heter, vad de arbetar med och hur en dag ser ut. Efter rundvandring i verksamheten hämtar studiebesöksledaren någon från kontoret som berättar över gripande om verksamheten och svarar på frågor. Arbetstagarna som visar runt är oerhört stolta över att klara av uppdraget och över att få visa sitt arbete och sin arbetsplats.

Texten är från Stockholm.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette