Ischoklad och vegansk ischoklad (22 december) idag ska vi göra två sorters ischoklad, vanliga och veganska. Vi börjar med dom veganska och vi ska smaksätta med lakrits.
1 dryg dl kallpressad kokosolja
1 dl kakao
2/3 dl (eller mer om d vill ha den sötare) agave eller flytande honung
Ev. någon smaksättning, t.ex. lakritspulver eller rivet skal från citron eller apelsin.
Gör så här:
Smält kokosoljan på låg värme, den ska precis bara smälta utan att hettas upp.
Tillsätt kakao och sötning och blanda väl.
Häll i ischokladformar och ställ kallt så att de stelnar.
Amanda börja att smälta oljan och chokladen och har i lakritsen
Sedan häller i chokladen i formar
Sedan gjorde Amanda vanliga Ischoklad
Smält kokosfettet i en kastrull. Hacka chokladen grovt och lägg ner i kokosfettet, rör kraftigt tills chokladen är smält. Häll upp smeten i formarna med hjälp av en tillbringare. Låt dem stå kallt tills de stelnat.
Amanda började att smällda cocos fettet
Chokladen i mindre bitar
Smälta allt
Sedan hälla i ischokladen i formar