Dax för att baka klassisk glöggkaka till glöggprovning och lucia
Ingredienser är framtagna receptet finns längst ner på sidan
Viktor ville också hjälpa till, Viktor rev blockchoklad
Amanda formade sista formen för idag
Amanda vispade
Maria hällde ner glögg
Amanda hällde smeden i en form
Glöggkakan in i ugnen
Glöggkaka
Ingredienser:
100 grammargarin
1.25 dlsocker
2 stägg
2 dlvetemjöl (knappt)
1 mskbakpulver ( ja, det ska vara 1 msk)
1 mskkanel
2 dlglögg
40 gramriven blockchoklad
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smörj och bröa en form 1,5 liter.
3. Rör margarin och socker pösigt. Blanda i äggen ett i sänder.
4. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ned det i smeten.
5. Häll i glögg och den rivna blockchokladen, bland väl. Häll i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
7. Pudra ev. med lite florsocker.