Dax för att baka saffranssnittar till glöggprovning och lucia
Ingredienser är framtagna receptet finns längst ner på sidan
Maria häller i grädde
Värmer upp tillsammans med saffran
Maria Blandar i mjöl
Maria knoddar degen
Knoddar ut degen
In i ugnen för att gräddas
Maria smälter choklad
Häller på cholkaden
Nu skall det för stelna
Maria skar snittar
Saffran och choklad är en underbar kombination, de här snittarna är fantastiskt goda!
ca 30 minuter
Ingredienser
2 msk grädde
1 paket saffran
3 msk socker
100 gram smör, ( eller margarin )
3 dl mjöl
Garnering
100 gram choklad
Tillagning
Ca 30 st
1. Värm grädden tillsammans med saffran, låt svalna helt.
2. Rör socker och smör mjukt, blanda i mjöl och den avsvalnade grädden.
3. Arbeta samman till en deg och forma till två längder.
4. Tryck ut längderna med hjälp av fingrarna och gör en skåra i mitten
där den smälta chokladen skall vara.
5. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
6. Smält chokladen i vattenbad och ringla den över längderna när de
fortfarande är varma. Låt svalna och skär sedan längderna på snedden.