Kategorier
Blogginlägg Familjen Familjens blogginlägg Julen 2016

Julmust inför julmustprovningen 2016

Nu börjar vi att ladda upp inför årets julmustprovning i år kommer vi att prova flera sorter Smile

Apotekarnas julmust
Must lanserades 1910 som ett alternativ till öl. Musten har många likheter med traditionella mörka öl.
Julmusten har en mörk färg, skummar ordentligt och har smak av humle och malt. Drycken används dock inte som det var tänkt utan har istället blivit hela familjens helgläskedryck under namnet Julmust och Påskmust.
Must hör till det svenskaste som finns och idag kan man knappast tänka sig ett svenskt julbord utan must.

Apotekarnas årsmust 2016
Sedan tidigt 1900-tal har Apotekarnes Julmust varit en självklar del av det svenska julfirandet och drycken fortsätter sätta försäljningsrekord varje år. Förra julen lanserades Apotekarnes Årsmust, ett extra festligt alternativ med hemlig smaksättning som tappats på en lyxig flaska. I år kommer Apotekarnes Årsmust tillbaka med ny hemlig smak och säljs i begränsad volym i dagligvaruhandeln från och med första veckan i oktober.

Årsmusten är varsamt smaksatt med en hemlig ingrediens och tappas på en extra dekorativ flaska. Den utvalda smaken avslöjas bakom en flik på baksidan av flaskan – tanken är att provsmaka och gissa innan den avlägsnas.

Premier julmust
Willys egna märke Premier har en julmust som går hem hos både smaklökarna och plånboken.
Premier julmust delade nämligen segern när tidningen ”Mitt i” i Stockholm lät en testpanel smaka av tio sorters julmust.

ICA julmust
En god must, sötman är fin och den luktar gott.

Coops julmust
Coops julmust är en billig julmust som gör sitt jobb.

Zeunerts julmust
En spännande kryddig och lite vuxnare smak än de övriga i testet. Vill du ha en julmust som sticker ut är denna ett bra val. Men är du ute efter klassiska smaker gör du klokt i att välja en annan sort.

Dufvenkrooks julmust 2016
DUFVENKROOKS JULMUST HALVTORR ÄR MINDRE SÖT ÄN TRADITIONELL JULMUST OCH HAR EN BALANSERAD SMAK AV HUMLE OCH DEN KLASSISKA JULMUSTSMAKEN. DEN PASSAR UTMÄRKT TILL JULBORDET OCH ÄR ETT BRA ALTERNATIV I STÄLLET FÖR JULÖLEN. DUFVENKROOKS JULMUST HALVTORR SMAKAR BÄST I ETT KUPAT VIN- ELLER ÖLGLAS. FÄRGEN ÄR MÖRKBRUN, NÄSTAN SVART MED EN FYLLIG SKUMKRONA.

Julmust från Norrland
En svag fyra. Fin doft, smak och sötma, men detta är en relativt blygsam must. Passar fint när du vill ha något läskande – denna är inte fullt så fyllig i smaken

Nygårda Lagrad julmust Romfat
Nygårdas lite mer exklusiva julmust, för den kräsne.

Nygårda Lagrad julmust Ekfat
Nygårda Lagrad Julmust Ekfat är mörk som natten och skummar härligt i glaset. En mustig arom med nötiga inslag frigörs omgående. Läsken smakar lätt syrligt med klassisk julmustkryddning samt inslag av öl. Sötman är svag men god och bjuder både på honung och kaffe i tonerna. Måhända att vissa klunkar av Nygårda Lagrad Julmust Ekfat också har inslag av skogsbär.

Nygårda Ekologisk Julmust
Nygårda Ekologisk Julmust tillvara på. Kanske beror det på årstiden men tyvärr smakar det inte mycket must om denna läsk. Istället bjuder Nygårda Ekologisk Julmust på en lätt smak av kola med fruktiga inslag av framförallt banan. Doften är dock frisk och …

Nygårda julmust
Nygårdas Julmust baserar sig på ett originalrecept från 1910 och smakar som en must ska smaka.
Med en perfekt balans mellan sötma, juliga kryddor och härligt skum är vår must älskad av både stora och små.

Wasa Julmust
Vasa julmust har bra kryddning, Man känner smaken från Humlen och malten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette