Kategorier
Blogginlägg Ronny Ronny hälsa Ronnys blogginlägg

Läkarbesök = jag har diabetes

12

Dagen uttag Frown D-vitaminerna har jag fått av min äldsta dotter Smile

Idag var jag på återbesök hos min läkare och det visades att mitt blodsocker inte går ner med hjälp av kost och motion så nu tycker han att jag har diabetes 1 och behöver medicin Frown  Metformin Actavis, 500 mg. Metformin Actavis används vid diabetes mellitus (sockersjuka) hos vuxna, speciellt hos överviktiga, då behandling med kost och motion inte har sänkt blodsockernivåerna, skall äta två tabletter dagligen.

Mitt kolesterol ligger på 5.0, blodsalt var bra liksom njurvärdet var bra men blodsockret ligger för högt samt skall mitt blodtryck ligga på 125/75 för att allt skall vara bra för mig.

Förutom det fick jag förnyat recept på :

Simvastatin Arrow (kolesterol)
Det verksamma ämnet i tabletten är simvastatin. Simvastatin minskar produktionen av kolesterol i levern, vilket leder till att kolesterolmängden i blodet sjunker.

Förhöjd kolesterolnivå i blodet ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, eftersom kolesterol kan bindas till väggarna i blodkärl och på så sätt skapa förträngningar och till slut täppa igen blodkärl.

Enalapril Actavis mot högtblodtryck.

Skall tillbaka den 11 november till läkaren, lämna blodprov några dagar innan.

2 svar på ”Läkarbesök = jag har diabetes”

Måste vara skönt att få definitivt besked nu!Medicinerna hjälper.
Min man fick diagnosen diabetes 1 i januari,32 år gammal,men han tar bara tabletter än så länge.
Tipsade Maria om försäkring igår.
John fick 50000 i somras från Folksam genom sin försäkring via Kommunal.Diagnosersättning kallas det.

Trist att du fått diabetes, men sån tur att det finns bra mediciner nu för detta
Simvastatin fick jag hos min husläkare för ett tag sedan eftersom jag hade en aning förhöjt kolesterol…
men jag fick benkramper av den och fick sluta med medicinen
och jag fick ingen annan, eftersom kolesterol-nivån inte var så allvarlig just då
hoppas den funkar bra för dig….för det är ju ganska individuellt hur man reagerar med mediciner
Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette