Kategorier
Blogginlägg Ronnys blogginlägg

Neuropsykiatriska funktionsnedsättning ADHD

Jag har under många år undrat varför jag är som jag är.
Att:
Jag alltid har två lägen ALLT eller INGET, finns inget mitt i mellan.
Hjärna är alltid är på högtryck.
Aldrig kopplar av.
Överaktivitet.
Impulsivitet.
Rastlöshet.
Bristande tålamod.
Alltid förtidig till möten, läkarbesök m.m
Alltid ska vara förberedd.
Följa en bestämd ordning i allt.

Detta är bara en del och detta förstör för mig och jag börja må så dåligt.

Jag hade försökt att få hjälp i många år utan resultat, den 25 februari började jag en basutredning och den visades att jag skulle få göra en Neuropsykiatriska utredning gällande Uppmärksamhetsstörning/hyperaktivitet eller ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder).

2 oktober började jag min utredning och träffade en fantastisk psykolog som förstod mig och kunde sätta ord för det som jag har känt och känner, det vara väldigt jobbigt att prata och att få vetskap/kännedom hur jag fungerar.

16 november fick jag diagnosen att jag bedöms uppfylla kriterierna för Aktivitets- och uppmärksarnhetsstörning UNS enligt 1CD-10 samt annan specificerad ADHD, med för få symtom i barndomen enligt DSM-5. Efter som jag inte komihåg så mycket ifrån barndomen eller att någon som kände mig under barndomen så kunde hon inte diagnosen ADHD helt.

Efter detta har det varit jobbigt för mig har blivit så medveten om detta, riktigt jobbigt och jag tycker att min omgivning viftar bort detta, ibland så ångrade jag att jag gjorde denna utredning.

Under utredningen så kom det fram att min psykolog vill även göra en utredning gällande Autism/ Aspergers syndrom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette