Kategorier
Blogginlägg Ronny Ronny hälsa Ronnys blogginlägg

Rutiner, struktur och tid

För mig har rutiner, struktur och tid varit väldigt viktigt för mig och för några år sen fick jag diagnoserna ADHD och Autism och fått för mig förklarat varför det har varit och är så viktigt för mig gällande rutiner, struktur och tid.

För mig kan rutiner bli ett tvång som gör det så jobbigt för mig och ändå klarar jag mig inte utan rutiner, struktur och tid för det skulle göra att jag skulle må så dåligt.

För att jag ska klara av att ha rutiner, struktur och tid så är planering enormt viktigt för mig samt livsnödvändig för att jag inte ska dö i förtid eftersom jag har diabetes 2, högt blodtryck, högt kolesterol och har en alldeles för hög BMI.

Visst är detta en process som förändras beroende på var jag är i livet.

Så här kommer jag att sätta upp lite mer hälsosamma rutiner i vardagen

1. Bygg upp rutinerna kring var jag befinner mig just nu.
Planera utefter mina förutsättningar.

2. Boka in all träning för den kommande veckan gärna längre.
Att skriva in träningen i kalendern och följa detta schema precis som jag följer det andra som finns i min kalender.

3. Planera maten.
Att planera all mat för den kommande veckan gärna på lördag.
3:1 Vad ska jag ska äta för matlåda som jag skall äta till lunch.
3:2 Vad jag skall äta för mellanmål, gärna 3 mellanmål om dagen.
3:3 Vad jag skall äta till middag.  

Om jag nu gör detta så får jag ett lugn för att jag redan på förhand vet hur min dag kommer att se ut som jag därmed inte behöver lägga energi på och må dåligt över att en dålig planering kostar mig mera pengar i spontana inköp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette