
Hittade detta fantastiska recept på Kanelbullesockerkaka som är bakat utan socker hos Lindas matskola.
Bakade Kanelbullesockerkaka och det vart succé 😊 till kakan hade vi också grädde Milda Visp 20 %
Rekommenderar absolut denna Kanelbullesockerkaka
I stället för vanligt socker använde Linda ”Nicks sockerersättning Use Like Sugar”.
Det bästa är efter som jag har diabetes påverkar mitt blodsocker minimalt och detta är suveränt, dessutom är kakan bakad med mandelmjöl som också har en väldigt liten blodsockerpåverkan.

Ingredienser
Ca 12 bitar.
3 ägg
2 dl Nicks Use like sugar
2 tsk bakpulver
4 dl mandelmjöl
75 g smör, smält
3/4 dl vatten
Garnering
kanel
3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt Nicks Use Like Sugar och vispa lite till.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.
3. Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Pudra lite kanel på smeten. Häll på resten av smeten.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna formen.
5. Vispa grädden fluffig och spritsa snygga toppar på kakan så får du en läcker, god tårta att bjuda på.
Receptet är hämtad från https://lindasbakskola.se/2020/02/16/kanelbullesockerkaka-utan-socker/