Kategorier
Blogginlägg Familjen Familjens blogginlägg Joakim

Stockholms veckan och nu Malta

joakim

Först var Joakim med polarna på Gotland ”Stockholms veckan” kom hem igår och idag reser han med några arbetskamrater till Malta Smile

Joakim skall vara i Malta i en vecka och bo The Bugibba Hotel som ligger i nära stranden i St. Paul’s Bay (Qawra), nära Bugibbatorget, Bugibba Beach och Salina National Park. I närheten ligger även Kennedy Grove och The Malta Classic Car Collection.

Stockholms veckan
Allt drar igång första måndagen vecka 29 varje år. Det börjar med en lätt spänning i luften som snart övergår till ett högljutt muller. Snart kan man faktiskt se hur hundratals människor vandrar på kullerstenarna vid Österport. Stockholmsveckan Visby är nu ett faktum.

Vecka 29 är ganska fängslande som fenomen. Att en stad bara över en natt kan förvandla den annars lugna och nästan lantliga stämningen i Visby till en till en dunkande, sprudlande orgie av sand, sol svett och (givetvis) skumpa . Alla, från krogägare och taxichaufförer till bartenders och dörrvakter, kliver in i helt nya roller. Roller som de tror ska tilltala de nyanlända storstadsborna.
En annan intressant sak med just denna vecka är hur Visby bjuder på en mästerlig integration som inte går att erfara i andra party paradis. Väljer du till exempel att åka till Båstad eller Saint Tropez kommer du träffa en typ av människor. Väljer du istället Storsjöyran i Östersund eller Gatufesten i Sundsvall möts du av en annan kategori. Under stockholmsveckan i Visby får du uppleva alla och kanske är det just därför denna vecka pratas så varmt om.

Källa https://www.stockholmsveckan.com/visby/

Malta
Malta, formellt Republiken Malta, är en östat i mellersta Medelhavet, som ligger mellan Libyen i söder och Italien i norr (ca 93 km söder om den italienska ön Sicilien). Landet som ligger närmast i väster är Tunisien och i rak östlig riktning är det Grekland med ön Kreta.

Malta är Europas sydligaste stat och en av Europas mikrostater. Dess yta är 316 kvadratkilometer, motsvarande mindre än en fjärdedel av Ölands yta. Landet har ungefär 400 000 invånare och är medlem i EU.

Källa https://sv.wikipedia.org/wiki/Malta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette