Kategorier
Blogginlägg IF Olympia IF Olympia Stars Maria Marias blogginlägg Ronny Ronnys blogginlägg

Studiematerial barn med funktionsnedsättning

vagatrana

 

Idag kom äntligen vårt beställda material som vi skall använda i IF Olympia Stars

INKLUDERAD IDROTT, CD-ROM


Denna cd-rom ger dig praktiska och pedagogiska tips och stöd i idrottsmiljön. Här finns även handikappläran med information om olika typer av funktionshinder. Genom skivan får du också grundläggande kunskaper om rullstolsträning.

Slutligen finns här också filmer från ett 20-tal olika idrotter för personer med funktionsnedsättning, information om klassificering och om handikappidrottens organisation – både ur ett nationellt och internationellt perspektiv.

Inkluderad idrott kompletterar boken Våga! Utmana! Pröva! Liksom de skrivna materialen som just nämnts ingår denna cd-rom i det så kallade EMIL-projektet, ett projekt som utgår ifrån ett inkluderande synsätt som i första hand vänder sig till lärare och idrottsledare.

 

VÅGA! UTMANA! PRÖVA! – LEDA IDROTTARE MED OCH UTAN FUNKTIONSHINDER
– ATT LEDA IDROTTARE MED OCH UTAN FUNKTIONSHINDER

Ledarskap handlar ofta om att våga, att utmana genom pröva nya saker och metoder. Många ledare behärskar redan nu alldeles utmärkt att träna idrottare med funktionshinder. Det är ändå helt naturligt att i början känna en viss osäkerhet inför uppgiften. Då som den här boken ett bra stöd.

Du får följa några ungdomar med olika funktionshinder genom deras uppväxt och genom ett antal olika idrotter. Ungdomarna tipsar om vilket typ av stöd du som ledare bäst kan bidra med.

Innehåll:
Vi följer utvecklingen
Handikappidrottens villkor
Inkludering – då är alla inräknade
Att träna och leda idrottare med funktionshinder
Inlärning av fysisk aktivitet
Möt vår träningsgrupp
Kom ihåg!
Tränarexempel
Faktaguide
Viktiga adresser och kontakter
Tips för vidare läsning

 

BASTRÄNING FÖR BARN
FÖR BARN I 6-12 ÅRSÅLDERN


Joanne Elphinston, Susanne Wolmesjö
Basträning för barn ger dig en mängd övningar med varierande rörelsekombinationer som fokuserar på barns stabilitet, balans och kroppskontroll. Om dessa ”rörelsefrön” planteras tidigt så har barnen alla möjligheter att utveckla en stabil fysisk grund – oavsett om syftet är god hälsa eller idrottsliga framgångar.

Basträning för barn ingår också som ett av två material i Plattformen, idrottens gemensamma barn- och ungdomstränarutbildning.

– Enkla väl utförda rörelser skapar en stabil grund för framtiden, säger författaren Joanne Elphinston, av många ansedd som förebild inom stabilitetsträning.

Joanne har länge arbetat med elitidrottare i ett stort antal idrotter och är särskilt inriktad på muskelbalansering, rehabilitering och av att förbättra idrottares maximala prestationer. Hon är en välrenommerad sjukgymnast, föreläsare och författare.

SISU Idrottsböcker frågade Joanne vad hon tycker är viktigt att fokusera på när det gäller barn och fysisk träning?
– Jag tycker det är viktigt att ge barn möjligheten att utveckla koordinerade kroppsrörelser och en kroppsmedvetenhet, samt att lära dem känna hur man hanterar olika krafter och sin egen kroppsvikt på ett effektivt sätt. Jag ser ofta barn som kämpar med att lära sig en viss teknik inom sin idrott när de egentligen saknar grundläggande rörelsetekniker, vilket gör att de inte kan utföra rörelsen direkt.

 

 

TRÄNA MED ROLIGA LEKAR UTOMHUS
– FÖR BARN I 6-10 ÅRSÅLDERN


Ninni Kysela, Mi Robertini
Utomhusmiljön är perfekt för att träna in olika fysiska färdigheter hos barn. Roliga lekar utomhus inspirerar dig att med lekens och fantasins hjälp träna barn i 6-10 årsåldern. I 21 lekar får du ta del av lokatten Mini och hennes vänner som guidar dig och barnen genom en fantasifull träningsresa i skogen.

På den medföljande dvd:n ser du hur lekarna utförs och i häftet kan du läsa om vilka färdigheter som tränas i respektive lek och förslag på hur lekarna kan varieras.

Författarna till Roliga lekar utomhus ger här sin åsikt om barnträning:

Mi, vad är din bild av barns och ungdomars träning idag?
– Leken är ett redskap som vi använder alltför sällan. Kan man se den fokuserade och glittrande blicken i ögonen på barnen som leker och samtidigt se hur de springer utan en tanke på att de tränar, är det lätt att se leken som ett fantastiskt komplement till grenspecifik träning.

Ninni, vad tycker du är viktigt att fokusera på gällande barn och fysisk träning?
– Via ett positivt, kunnigt och engagerat ledarskap hoppas jag att man kan ge barn och ungdomar ett livslångt intresse för fysisk hälsa och rörelse. Den glädje, samhörighet och kamratskap som idrotten ger kommer att prägla dem i deras framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette