Kategorier
Blogginlägg Ronny Ronnys blogginlägg

Var rädd om oss barnskötare

ronnybarnskötare

Idag läste jag en skrämmande artikel i senaste numret av tidningen Kommunalarbetaren.
Var rädd om barnskötarna!
Om arbetsgivarna får bestämma ser framtiden mörk ut för barnskötarna. Det visar en ny undersökning som KA har gjort, skriver Susanna Lundell.

Vidare skrev Susanna ” Nästan alla kommuner har en policy för hur fördelningen mellan barnskötare och förskollärare ska se ut. I en unik undersökning, som KA har gjort, framgår det nu att åtta av tio kommuner vill att den huvudsakliga delen av de anställda i förskolan ska vara förskollärare. Var femte kommun vill till och med gå så långt att de vill porta barnskötarna helt.”

Inte nog att det är svårt att få ett arbete som barnskötare, jag har sökt lite över 200 jobb och skickat in lite över 160 intresse anmälningar till olika skolor och förskolor sedan 14 februari.
Jag vart övertalig och fick sluta på mitt arbete eftersom jag saknade utbildning trots att jag har över 20 års erfarenhet, så jag började läsa barn och fritidsprogrammet men inriktning barn med någon forma av utvecklingsnedsättning.

Min erfarenhet är att vi verkligen behövs och att vi tillsammans med lärarna ger våra barn dom bästa förutsättningarna i livet.

I artikeln skrev Susanne
” I den bästa av världar behövs naturligtvis både barnsköt-are och förskollärare på varje förskola och på varje avdelning. Att prioritera endast lärande och strunta i omsorgsuppdraget är inte bara dumt utan direkt korkat. De som drabbas hårdast av detta förutom de anställda är naturligtvis i förlängningen barnen i de berörda förskolorna.”

 

Läs hela artikeln i sin helhet genom att klicka här
https://www.ka.se/var-radd-om-barnskotarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette