VEGANSK Chokladkaka
PORTIONER: 10 / : 30 MIN
DETTA BEHÖVER DU:
2 dl glutenfritt mjöl
1 1/4 dl olja
3-4 msk agavesirap
2 dl Oatly iMat grädde
1,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Kokos och olja till formen
GÖR SÅ HÄR:
Sätt på ugnen på 175°
Smörj en form (ca 20 cm i diameter) med olja och bröa den med kokos.
Mät upp alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda i oljan, agavesirapen och grädden och vispa ihop allt.
Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175° i 15-18 minuter.
Observera att detta endast är en riktlinje, hur pass länge den ska stå inne skiljer sig från en ugn till en annan.
Låt kakan svalna och servera gärna med grädde, glass och färska bär.