Kategorier
Blogginlägg Familjen Familjens blogginlägg Förskolan Veckobrev Viktor

Viktors veckobrev 7

4

Viktors första biblioteksbok, denna bok fick han av biblioteket Smile

Hej!

Delaktighet och ansvar är ämnen som vi pratar om och jobbar med hela tiden.
Den här veckan började vi med att det fick rösta om vart vi skulle gå på utflykten. Det fanns 2 förslag ”Klyftan” eller ”Farstaängen”. Barnen fick varsina kapplastav som de sedan la på det alternativet de ville. Farstaängen fick flest röster så vi gick dit.
Måndagar är vår utflyktsdag och vi lämnar skolan vid 9 och är tillbaka till lunch. Har ni tips på vart vi kan gå tar vi gärna emot det.
I onsdags var vi bjudna till Farstabibliotek på en informationsträff. Eftersom Peiman var sjuk tog vi med oss Niklas. Vi delade in oss i 2 grupper och den ena spelade teater och den andra fick information om biblioteket, hur man lånar böcker, vart man hittar böckerna osv. Sedan bytte grupperna plats. Vi avslutade med att titta runt och låna de böcker vi ville. Tiden gick snabbt och flera av barnen ville komma tillbaka en annan gång. Vi kommer gå dit i mindre grupper med jämna mellanrum och låna/lämna böcker.

Vi har lekt med och lyssnat på hur förstabokstaven i våra namn låter och övat på andra saker som börjar på samma bokstav. Vi har även vridit och vänt på sammansatta ord. Vad blir ex glass och strut för ord när man för tillsammans dem? Om man tar bort last från lastbil vad blir kvar? Byter man plats på mor och far i morfar blir det ett annat ord osv.

På matematiken har vi fortsatt att öva på tallinjen och arbetat i våra matteböcker.

På tekniken tittade vi på Tiggy testar” och byggde telefoner av muggar och snören.

Nästa vecka 7
Måndag: Veckans ramsa/Utflykt
Tisdag: Gymnastik/Skapande
Onsdag: Svenska/Matematik
Torsdag: Svenska/Matematik
Fredag: Teknik

Övrigt viktigt:
På tekniken ska vi bygga bilar och behöver mjölk/filkartonger till det. Har ni några över så ta gärna med dem.
Nästa vecka kommer vi att läsa böcker från Astrid Lindgren och prata mer om vad en författare är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette