Kategorier
Blogginlägg Familjen Familjens blogginlägg Förskolan Utbildning Veckobrev Viktor

Viktors veckobrev V4

viktoripad

Så har Viktor ytterligare gått en vecka i skolan Smile och som vanligt fick vi veckobrev från lärarna, som vi uppskattar så mycket.

Informationsbrev till föräldrar i klassen v.4.

Hej!
I måndags när vi gick till Farstaängen märkte vi att det var svårt att gå på led och framför allt att få ledet att hålla ihop. Därför har vi bestämt att vi ska öva på det nu på måndag. Eleverna ska få en ”handkompis” som de har kvar resten av terminen att gå bredvid när vi går på utflykt. Sedan ska vi gå runt skolgården, åka pulka vid fotbollsplanen, samla ihop oss och gå tillbaka igen. Lena gjorde illa axeln när vi var på utflykt och har varit hemma sedan i tisdags men kommer förhoppningsvis tillbaka på måndag.

I tisdags tog vi fram Ipads och började jobba med dem. Vi arbetar med pedagogiska språkspel där man b.la får trän den fonologiska medvetenheten och stava till olika ord, korsord, ord memory osv. Pedagogiska matematikspel med tallinjen, klockan, räknabubblor, göra mönster och mycket annat. Fråga gärna så visar vi er.

mamma var med oss i tisdags och det var jättetrevligt. Alla är välkomna att vara med, säg till någon dag innan så vi vet.

Vi har arbetet med bokstäver och ord. Vi har jämfört långa och korta ord och upptäckt att t.ex. tåg är kortare än nyckelpiga trots det att tåget är mycket större än nyckelpigan. Alltså skilja på innehåll och form. Vi har övat på lägesord och mycket annat.

Nästa vecka 5
Måndag: Mattelek/Vi övar på att gå på led
Tisdag: Gymnastik/Skapande
Onsdag: Svenska/Matematik
Torsdag: Svenska/Matematik
Fredag: Experiment.

Övrigt viktigt:
Vi har prata om vikten att ta eget ansvar för b.la sina saker och kläder. Allt för ofta ligger skorna huller om buller i hallen och kläderna ligger utspridda över golvet. Nu har vi tillsammans bestämt att man är ansvarig för sina saker och ska hänga upp kläderna när vi kommer in. Vi samarbetar mycket och pratar om att det är viktigt att lyssna på varandra. Gamla ”mysrummet” har vi gjort om till arbetsrum och börjat dekorera väggarna med fina målningar eleverna gjort. Nya experimentbilder hänger nu på väggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lägg till en Smile

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette