Fars dag

Fars dag är dagen då vi ska uppmärksamma, hedra och fira våra pappor. Dagen firas varje år den andra söndagen i november, detta gör att datumet varierar mellan den 8 november och den 14 november. Firandet av Fars dag har skett i USA sedan 1910-talet, det hela började med att Mors dag instiftades för att hedra alla mödrar och bara ett par år efter började firandet av fars dag efter att Sonora Smart Dodd ville hedra sin pappa, krigsveteranen, Mr. William Smart som ensamt fostrat henne och hennes fem syskon under deras uppväxt.

Det tog fram till år 1966 innan fars dag hamnade i kalendern i USA, dock fick den inget fast datum utan dagen då Fars dag firas i USA är den tredje söndagen i juni. I Sverige har vi sedan 1931 firat Fars dag, dagen firades till en början i juni men har senare flyttats till november för att inte krocka med mors dag som infaller i slutet på maj.

Fars dag har inte blivit lika uppmärksammad som Mors dag även om den är vida känd, vi vill därför att du skall hedra och fira din pappa genom att ringa honom eller bjuda honom på middag, eller varför inte en ge honom en slips som tack för allt?

Tack pappa!

Fars dag firas i norden (ej Danmark) på följande datum:
8 november 2015
13 november 2016
12 november 2017
11 november 2018
10 november 2019