Vad är en interaktiv bok?

Vad är en interaktiv bok?

Med den interaktiva boken kan du variera och individualisera undervisningen på ett helt nytt sätt. Den är interaktiv, ständigt aktuell och full med smarta funktioner.

Interaktiva böcker som fungerar på såväl datorer, surfplattor eller smartphones

Addera bokmärken
Du kan lägga bokmärken på de ställen i boken som du snabbt vill hitta till. Du kan addera ett obegränsat antal Bokmärken och navigera mellan dem precis som du vill.

Testa mig
I den interaktiva boken finns interaktiva övningar där dina elever kan fördjupa och testa sina färdigheter. Ni hittar dem insprängda i bokens kapitel samt samlade för en komplett översikt.

Lärarmaterial
I lärarversionen av den interaktiva boken ingår en strukturerad lärarhandledning. Du hittar materialet i anslutning till berört kapitel samt samlat för en komplett översikt.

Addera länkar
Lägg till länkar. Både du och dina elever kan också välja att dela en länk med en hel klass, en grupp eller en enskild elev.

Bilder, animationer och filmer
Den interaktiva boken bjuder på ett rikt material med bilder, animationer och filmer.
Alla bilder och animationer förstorar du enkelt och alla fi lmklipp är integrerade i boken. Du hittar materialet insprängt i bokens kapitel samt samlat för en komplett översikt.

Markera
Stryk över text du vill markera lite extra. All markerad text kan du välja att samla på ett och samma ställe för att snabbt få en överblick över sådant du tycker är extra viktigt.

Anteckna
Här gör du korta noteringar eller längre anteckningar. Du hittar dem enkelt i boken där du valde att lägga in dem.
Du kan även välja att se alla dina anteckningar samlade samt skriva ut dem. Både du och dina elever kan också välja att dela med er av anteckningarna.

Läsa
Välj läsläge när du bara vill läsa i boken. Då döljs övriga knappar och du får en lugnare läsupplevelse.

Ändra bakgrundsfärg
Med en knapptryckning justerar du ljusförhållandet i boken och väljer om du vill läsa texten mot en mer eller mindre belyst bakgrund.

Sök
Du kan enkelt söka och fördjupa dig i eller via din interaktiva bok. Välj mellan att söka i boken, i Wikipedia, i en ordbok eller att googla.

Lyssna
I samtliga interaktiva böcker kan du välja att få texten uppläst.

Navigera
Du kan navigera på flera sätt. Använd innehållsförteckningen eller gå direkt till ett visst avsnitt med hjälp av navigeringslisten. Du kan också navigera med hjälp av de bokmärken du själv skapat.

Förstora/förminska texten
Välj den grad på texten som passar dig bäst.

Bygg ut boken
Du adderar enkelt material från nätet eller sådant du själv skapat.
Gleerups interaktiva böcker kombinerar ett tryggt och kvalitetssäkrat innehåll med den senaste teknikens möjligheter. Resultatet blir överlägsna lärverktyg som ökar såväl effektivitet som lust!

Multimedia, fördjupning och oändliga sökmöjligheter – bara ett klick bort
Intressanta filmklipp, förklarande 3D-animationer och inspirerande ljudklipp integreras i texten på ett naturligt sätt och erbjuder omedelbar fördjupning. Du och dina elever kan söka på ett ord i boken, i Wikipedia, i en ordbok eller fritt på hela internet. Och vill ni hellre lyssna på boken än läsa fungerar självklart det också.

Med en enkel tangenttryckning lyssnar du på Barack Obamas segertal, tar reda på vad contemporary betyder eller laborerar med geometriska formler direkt på skärmen.

Plugga som vanligt – fast smartare
I den interaktiva boken kan du och dina elever anteckna och göra noteringar. Lägg in bokmärken, stryk under och samla markerad text för att få en överblick över sådant som är extra viktigt. Och när det är dags att testa kunskaperna finns det mängder av interaktiva övningar insprängda i varje kapitel.

Samla alla dina understrykningar och anteckningar och skriv ut dem – perfekt repetition inför provet!

Bygg ut boken med eget material
Den interaktiva boken är ingen statisk produkt – du adderar enkelt material från nätet och sådant du själv skapat. Från oss får ni ett gediget, inspirerande och pedagogiskt lärverktyg, 100% utvecklat efter Gy 2011. Själv skapar du din unika bok, helt utifrån behov, önskemål och intresse.

Addera YouTube-klipp, kartor, intressanta intervjuer eller andra nyttigheter och skapa exakt den bok du själv vill ha!

Kommunicera med dina elever – direkt i boken!
Du kan skicka kommentarer eller anvisningar direkt i boken till en enskild elev, en grupp eller hela klassen. Och alla dina elever kan göra detsamma: om någon kör fast kan han eller hon skicka iväg en fråga och snabbt få svar. Med våra interaktiva böcker delar eleverna med sig av information och tips, skapar löpande diskussioner och lär tillsammans, av varandra. Socialt lärande när det är som bäst.

 

 

 

Inlägg som gäller denna sida

https://www.forsnetblogg.se/Ronny/?p=8183